Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Surahammars kommunalråd Tobias Nordlander (S): “Det har varit en fin tid i mitt liv“ Foto: SVT

Surahammars kommunalråd: “Det har varit en fin tid i mitt liv“

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna berättar Tobias Nordlander (S) att han väljer att sluta som kommunstyrelsens ordförande och som kommunalråd i Surahammar.

– Det är ett väldigt givande, men också krävande uppdrag och jag känner att min tid inte räcker till. Det har varit lärorika, fast också tuffa år, med olika prioriteringar som behövts göras. För att fortsätta det arbetet tror jag det är bäst att någon med full kraft kan ta vid och göra det bästa för kommunens invånare, säger Tobias Nordlander (S).

Nästa steg oklart

Tobias Nordlander (S) har haft uppdragen sedan valet 2014 då han efterträdde partikamraten Britt-Inger Fröberg. Vad han ska göra härnäst vet han inte i dagsläget, men skriver att han räknar med att ha kontakt med sin tidigare arbetsgivare inom industrin. Tobias Nordlander kommer dock att vara kvar som ledamot i Surahammars kommunfullmäktige.

– Jag är fortfarande lika politiskt intresserad så jag kommer sitta kvar i fullmäktigeförsamlingen och arbeta tillsammans med mina kollegor i Socialdemokraterna, det ser jag fram emot, säger Tobias Nordlander (S).

Letar efterträdare

Socialdemokraternas valberedning i Surahammar har redan påbörjat arbetet med att hitta hans efterträdare. Den 19 maj ska en kandidat presenteras som kommunfullmäktige sedan fattar beslut om dagen därpå. I samband med det avgår Tobias Nordlander.

Vad tänker du arbeta med efter det här?

– Det är inte klart i dagsläget, det ser jag som en spännande framtid, så det får jag återkomma med, säger Tobias Nordlander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer