Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chris Marlow (S) jobbar som rörmokare på veckodagarna. När han inte sitter i kommunhuset.

Petade S-politiker i Surahammar går i opposition mot sitt förra parti

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags blev det klart att M, S, C och KD ska styra Surahammar framåt. Och att S toppnamn och tidigare kommunalråd Chris Marlowe petas.

Nu tänker han och tidigare S-kollegan Cecilia Östergren gå i opposition tillsammans med Vänsterpartiet.

– Jag tror inte det är vi som valt en annan riktning, säger Chris Marlowe.

När det nya styret blev klart valde Socialdemokraterna att stryka sitt förstanamn Chris Marlowe (S). Då han inte var med på de förslag som medlemmarna röstat fram.

– Chris var inte med bland de föreslagna namnen, då han tydligt deklarerat att han inte tror på det här majoritetstyret och de program som vi har röstat fram, säger Olle Thorell, ordförande för Socialdemokraterna i Surahammar.

Socialdemokraternas andranamn, Cecilia Östergren, valde att stryka sig själv då hon heller inte kunde stå för partiets vägval.

Går i opposition med V

Chris Marlowe och Cecilia Östergren har istället valt att gå ihop med Vänsterpartiet för att få ihop en opposition. Då de anser att representation av en ”renodlad röd politik” saknas i kommunstyrelsen och nämnderna.

Någonting Olle Thorell inte håller med om. Han säger att Socialdemokraterna i avtalet sagt att det är viktigt att Vänsterpartiet får platser. En i socialnämnden som ersättare och en i fastighetsbolaget.

– Om Vänsterpartiet inte är nöjda med de ska de inte vara arga på Socialdemokraterna. De ska fråga sig varför väljarna inte röstade på Vänsterpartiet.

Vad tycker du om Chris Marlowe och Vänsterpartiets opposition?

– Jag är mycket besviken på Vänsterpartiets agerande, när de kommer överens med politiska vildar för att få platser valresultatet inte ger dem rätt till.

I klippet ovan berättar Chris Marlowe hur han ser på det som hänt och politiken han tänker driva.

Olle Thorell (S): ”Ett beteende som skadar vårt parti”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rebecka Mårtensson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.