Baharak Soleymani 34 år från Västerås är Sveriges bästa kvinnliga padelspelare efter endast tre år i sporten. Foto: SVT

Padelstjärnan Baharak Soleymani om nya folksporten – och skaderisken: ”Snälla värm upp”

Uppdaterad
Publicerad

Baharak Soleymani 34 år från Västerås är Sveriges bästa kvinnliga padelspelare efter endast tre år i sporten. Hon delar här med sig av sina tankar om framtiden för den populära sporten och hon bjuder även på viktiga tips till dig som precis fastnat för sporten.

– Att stretcha en minut och köra femminuters inbollning innan matchen funkar inte. Då kommer skadorna, säger Baharak Soleymani.

Baharak Soleymani vet hur det känns att vara skadad och inte kunna spela. Hon är själv inne i en intensiv rehabfas för att ta sig tillbaka  efter en miniskskada i sitt knä. Målet är att kunna spela SM om en dryg månad.

– Jag vet att det är kort om tid men jag ska göra allt jag kan och det är mitt mål, säger hon.

Padelsporten är störst i Spanien. I Sverige var det i Skåne som sporten dök upp först för cirka 10 år sedan. I mellansverige har sporten fullkomligt exploderat de senaste tre åren och padelhallarna ploppar nu upp som svampar i jorden.

Kan padelsporten växa mer?

– Jag tror att man får börja lugna ner sig med hallarna snart. Det är oftast fullt mellan 16-22 sen står oftast hallarna tomma, det är det som hallägarna måste jobba på – att fylla upp på dagtid, säger Baharak Soleymani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.