VIKs Niclas Lehmann fick hjärnskakning efter en tackling under söndagens match mot Boden. Foto: Hockeyettan.tv

Tackling på VIK-spelare upprör Hockeysverige

Uppdaterad
Publicerad

Hockeysverige har under en längre tid haft problem med hjärnskakningar och tacklingar som sker ifrån ”blindside”. I söndagens möte mellan Västerås IK och Bodens IK tacklades VIK:s Niclas Lehmann blodig och fick bäras av isen.

Västerås IK ställdes under söndagen mot Boden Hockey i en jämnmatch som slutade 2-1 till VIK. Men matchen nådde Hockeysveriges intresse på grund av en tråkigare anledning då VIK:s Niclas Lehmann tacklades blodig av Bodens Albin Eklund och fick bäras ut på bår.

Upprör Hockeysverige

Flera olika experter och hockeyentusiaster har kritiserat tacklingen på sociala medier. Bland annat C-mores expert Sanny Lindström som kallar tacklingen för ”ett överfall”.

Efter att mycket kritik riktats mot Boden Hockey i sociala medier har nu klubben valt att stänga av Albin Eklund. Även tidigare har Eklund varit med i omtalade situationer i hockeyettan då han för drygt en vecka sedan även körde på Piteå HCs målvakt, Joel Vännström under en periodpaus. Piteås målvakt fick föras av isen och åka till sjukhus efter incidenten.

Enligt sajten Hockeypuls så fick Västerås IK:s Niclas Lehmann hjärnskakning, käkfraktur och skadad tand. Med stor sannolikhet är säsongen över för VIK:s center.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.