Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inom en snar framtid kan det finnas 40 000 arbetstillfällen på Finnslätten. Ett tågstopp där underlättar och minskar restiden för arbetspendlarna, resonerar stadens politiker. Foto: arkiv/Ur Västerås stads planprogram Finnslätten

Tågstopp startar storsatsning på nytt nav för högteknologiska företag i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad vill inte vänta med att köra igång arbetet med ett nytt högteknologiskt centrum. På torsdagen släpptes nyheten att man investerar 50 miljoner kronor i ett helt nytt tågstopp i industristadsdelen Finnslätten.

– Västerås växer explosionsartat, företagen på Finnslätten verkar inom en sektor med stor internationell konkurrens och pendlingen in till Finnslätten kommer bara att öka, säger Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande.

På presskonferensen deltog förutom politikerna från stadens styrande majoritet också representanter från flera av de stora företagen med etableringar i området.

– Etableringarna är här och nu, man anställer folk nu och vi måste möta upp det här nu. Det är viktigt att få till det här. Sen kommer det naturligtvis krävas regionala och nationella pengar för att få till det fysiska tågstoppet.

Något löfte om hjälp med finansieringen finns dock inte klar, varken från Region Västmanland eller regeringen i dagsläget.

Förhoppningen är att det ska gå att kliva av pendeltåget på Finnslätten redan hösten 2022, säger Staffan Jansson (S) i klippet ovan. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer