Så såg det ut efter bilklubbsbranden. Foto: Daniel Brodén

Tipsen fortsätter komma in efter bilklubbsbranden i Fagersta

Publicerad

Tipsen fortsätter att strömma in till polisen efter storbranden på en bilklubb i Fagersta.
– Vi har väldigt mycket uppgifter att hantera, säger polisens förundersökningsledare.

Det har snart gått tre veckor sen den stora branden hos bilklubben Beautytown Cruisers i Fagersta.

Larmet kom vid 23-tiden på lördagskvällen den 16 september, någon dryg timme senare var byggnaden så gott som nedbrunnen. Rökutvecklingen var så kraftig att allmänheten uppmanades stanna inomhus.

Tre bilar ska ha blivit kvar inne i byggnaden, den dyraste värd över en miljon kronor enligt klubben som känt stort stöd från övriga ”raggarsverige” efter händelsen.

Tipsen fortsätter att komma

Polisen, som utreder det hela som grov mordbrand, har sedan branden fått in många tips från allmänheten. Och de fortsätter att komma in, berättar polisens förundersökningsledare Jimmy Spolander.

– Ja, de kommer fortfarande. Vissa kan vi avfärda direkt, men de andra försöker vi nu att följa upp. Det är alltifrån nya vittnen till de som vill komplettera tidigare uppgifter, säger han.

Uppgifter om asbest försvårade

Vissa av delarna i utredningen har förhalats lite, efter uppgifter om att det funnits asbest i byggnaden. Bland annat fanns en oro att poliserna som jobbat i miljön andats in detta via brandgaser och annat.

Men den risken har läkare bedömt som i stort sett obefintlig, och det är inget som ska ha påverkat själva innehållet i utredningen, berättar Spolander.

”Kan dröja eller komma närsomhelst”

Väntas det komma något avgörande i utredningen den närmsta tiden?

– I nuläget är det så pass mycket att hantera att det är svårt att säga. Vi beardbetar ju hela tiden, det kan dröja eller komma närsomhelst, säger Jimmy Spolander, förundersökningsledare hos polisen.

TV: Se bilderna efter bilklubbsbranden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer