Tonåring i Västerås rånades och tvingades till bankomat under knivhot

Uppdaterad
Publicerad

Sent på tisdagseftermiddagen rånade två unga män en 16-åring på hans mobiltelefon i Västerås. Med kniv tvingade de honom att följa med till en närliggande bankomat för att ta ut pengar. När det inte lyckades försvann de. Polisen har sökt efter gärningmännen utan framgång.

Det var vid 17-tiden på tisdagen som 16-åringen först blev rånad på sin mobiltelefon av två män i 18-årsåldern, vilket VLT var först med att berätta. Rånet skedde vid Centralstationen i Västerås. Med en kniv som pressades mot 16-åringen tvingade männen honom bort mot en bankomat vid en mataffär.

– De vill att 16-åringen ska ta ut pengar, men när det inte lyckas ger de sig av, säger Thomas Fuxborg, vid polisens regionledningscentral.

”Så klart skärrad”

Det var kompisar till 16-åringen som ringde och larmade polisen om vad som hänt, ungefär tjugo minuter efter det inträffade. Senare tog sig 16-åringen tillsammans med en förälder till polisstationen för att anmäla händelsen.

– Han är oskadd, men så klart skärrad, säger Thomas Fuxborg.

Polisen sökte männen åt det håll de försvann, men utan att påträffa dem. En anmälan om rån är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.