Emil Kruse ska ta över efter förra säsongens succémålvakt Samuel Ersson. Känner han någon press? Foto: Robert Gustavsson/SVT

Västerås IK:s Emil Kruse topprankad målvakt inför Hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Det är delvis ett helt nytt Västerås IK som de ska försöka upprepa förra säsongens succéåterkomst i Hockeyallsvenskan.

– Jag kom till Västerås för att utvecklas. Jag är här för att bli en bättre målvakt och ta nästa steg, säger nya målvakten Emil Kruse.

När spelarna själva fick rösta fram årets bästa målvakt vid Hockeyallsvenskans upptaktsträff föll valet på Emil Kruse. Han kommer senast från en bra säsong i ett annat VIK – Västervik IK. Och han ser fram emot fredagens hemmapremiär mot AIK och fansens stöd. 

– Det kommer bli en fantastisk inramning här. Jag har spelat här förut när det har varit mycket folk och det har varit helt fantastiskt. Det ska bli kul att ha dom i ryggen och inte emot sig, säger Emil Kruse.

Västerås IK har tappat sex spelare till SHL, varav Brynäs har plockat fyra. En av spelarna som lämnat är succémålvakten Samuel Ersson. Han ersätts nu av Jesper Myrenberg och Emil Kruse.

I klippet berättar Emil Kruse om hur han känner inför att ta över förstaspaden efter Ersson. Känner han pressen?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.