Foto: SVT Design

Dubbla trafikolyckor på E18 – två personer förda till sjukhus

Publicerad

Två personbilar var inblandade i en kollision som inträffade på E18 mellan Enköping och Västerås strax innan 19-tiden på måndagskvällen. Strax innan klockan 20 inträffade ytterligare en olycka på ungefär samma plats – men i motsatt riktning.

Larmet om att en trafikolycka inträffat på E18 i riktning mot Västerås, nära länsgränsen i riktning från Enköpingshållet kom klockan 18.53.

– Det är två bilar som har kolliderat och det är totalstopp i trafiken i riktning mot Västerås. Räddningstjänst och ambulans är på plats och vi håller på att leda om trafiken. Det fyller på med bilar rätt bra just nu, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen Region mitt.

En man i 30-årsåldern är förd till sjukhus med huvudsmärtor.

Olyckan ska ha inträffat vid avfarten mot Hummelsta och trafiken kommer att ledas om på väg 693. Västergående körbana är fortsatt avstängd, uppger polisen.

Ytterligare en olycka

Vid 19.47 meddelar polisen på sin hemsida att ytterligare en olycka har inträffat på E18, i höjd med den första olyckan – men i motsatt riktning, alltså mot Enköping.

– Kollegorna som är på plats på den första olyckan ser den andra olyckan inträffa och rapporterar in den, säger Linda Wideberg.

När räddningstjänsten kommer fram till olyckan visar det sig att en man i 45-årsåldern sitter fastklämd och måste klippas ut. Mannen fördes till sjukhus med ambulans med okända skador.

Vägen åter framkomlig

Sedan strax före 21.00 har vägen åter full framkomlighet i båda riktiningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer