Foto: Johan Nilsson/TT

Tre gripna för grovt våld – kvinna misshandlades i flera dagar

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor och en man har gripits misstänkta för grov misshandel, olaga tvång och olaga frihetsberövande. Trion ska ha stängt in en kvinna i en lägenhet i Surahammar och slagit henne under en längre tid. Kvinnan lyckades till slut fly från lägenheten.

Hon hade misshandlats i tre dagar och var rejält skadad när hon flydde och knackade på hos en bekant i området. En stund senare kördes hon till akuten för vård och polisen kallades in.

– Nu håller vi förhör med misstänkta som nekar till brott, berättar Richard Florén jourhavande förundersökningsledare vid Polisen.

Olaga frihetsberövande i Surahammar – höll kvinna inlåst

Kvinnorna är misstänkta för grov misshandel, olaga tvång och olaga frihetsberövande. Mannen är misstänkt för grov misshandel.

Utredningen är påbörjad

I mitten av veckan greps de första två personerna och under torsdagseftermiddagen den tredje. Alla är misstänkta för grov misshandel och kommer att begäras häktade i helgen.

I lägenheten hittades föremål som kan ha vikt för utredningen och har skickats på analys.

– Som vi ser på det är det de här tre personerna som ligger bakom brotten och vi har en bild av hur det här har gått till.

Kvinnan har fått vård och har inte livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olaga frihetsberövande i Surahammar – höll kvinna inlåst

Mer i ämnet