Tre nya fall av corona har bekräftats i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen meddelade region Västmanland att ytterligare tre personer har bekräftats bära på coronavirus.

Totalt har åtta personer bekräftats bära på viruset. Samtliga är tillräckligt välmående för att vara hemma. De tre personerna som bekräftades smittade på fredagen har nyligen kommit hem från resor i  Österrike och Norditalien.

 – Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset. Fokus för oss nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att smitta sprids ut i samhallet, säger Västmanlands smittskyddsläkare Jan Smedjegård.

Coronaviruset i Västmanland

Regionen lämnar aldrig ut personuppgifter om patienterna som bekräftats med coronaviruset men meddelar om någon av de drabbade får intensivvård eller avlider.

– Det här är en situation som vi tar på stort allvar. Eftersom viruset inte funnits tidigare finns det ingen som är immun mot det här viruset. Därmed finns det en risk för att spridningen kan bli bred och drabba många personer. Det är de som är äldre och/eller med andra underliggande sjukdomar som kan få mer allvarliga konsekvenser om de blir smittade, säger Liselott Sjöqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet