Foto: Robert Gustavsson/SVT

Tredje dödsfallet av corona i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad
Region Västmanland meddelade under onsdagen på sin hemsida att sammanlagt tre personer nu avlidit till följd av coronaviruset.

Under den gångna helgen avled de två första personerna i Västmanland till följd av covid-19. På onsdagen rapporterade Region Västmanland om ett tredje dödsfall till följd av viruset.

Man skriver samtidigt att totalt vårdas 24 personer på sjukhus för covid-19, åtta av dessa vårdas på IVA.

Regionen uttalar sig inte

– Vi väljer att inte uttala oss om de här patienterna; vare sig var de hör hemma geografiskt, vilken ålder, vilka eventuella bakomliggande sjukdomar, kön eller var personen vårdats tidigare, säger Jan Smedjegård smittskyddsläkare Region Västmanland

Eventuella framtida dödsfall kommer att hanteras på liknade sätt. I varje fall tillsvidare och om utvecklingen av smittade följer utvecklingen de ser idag.

– Det vi ser är att även om antalet bekräftade fall av corona ökar i länet, men det är ingen mycket snabb ökning, lutningen på kurvan är inte brantare. Antalet inlagda ligger ändå relativt stabilt på drygt 20 och även de som vårdas på IVA, och det ser som väldigt glädjande, säger Jan Smedjegård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet