Husbil och personbilar i krock på E18 – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bilar och en husbil har krockat i västlig riktning på E18 vid Erikslund.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till E18 klockan 17.21. På plats fanns fyra bilar och en husbil som kolliderat.

– Alla inblandade verkar vara i hyfsat bra skick utom en person som vi håller på att klippa loss. Jag vet inte hur pass skadad personen är, sa Gunnar Henriksson, inre befäl vid Rädsam Mälardalen, vid halv sextiden.

Polis meddelade vid sjutiden att en person förts till sjukhus med ambulans.

Stopp i trafiken

Under kvällen var vägen helt avstängd i västlig riktning och polisen dirigerade om trafiken via avfarten till Hacksta. Fler vägar i området påverkades av störningar.

Vad orsakade olyckan?

– Man håller på att bygga om vid avfart 127, Västjädraavfarten, så det är troligtvis det som gjort att det blivit köer och de krockade. Ombyggnationen kommer att hålla på hela sommaren och jag tror tyvärr att vi kommer att få se fler olyckor som den här, säger Gunnar Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.