Foto: Privat

Tuppkärrsskolan vann robottävling

Publicerad

Tuppkärrsskolan skördade stora framgångar i helgen i turneringen First Lego Leauge. Ett av lagen kvalificerade sig även till den stora skandinaviska finalen i Oslo.

I tävlingen ingår bland annat att programmera en robot och köra en bana där olika uppgifter ska lösas av roboten. Lagen ska även bland annat lösa ett verkligt problem och jobba med marknadsföring.

Tuppkärrsskolan ställde upp med två lag i turneringen som gick av stapeln i Borlänge. Eleverna från Surahammar var nominerade i alla priskategorier och vann både marknadsföringspriset och robotkörningen. Ett av lagen vann också det stora priset och får tävla i den skandinaviska finalen.

Tanken med tävlingen är att inspirera unga att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare. Finalen i Oslo hålls den 1 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.