Följ med när SVT träffar Tusses gamla sångpedagog: ”När det väl gäller så ger han allt” Foto: TT/ Ludwig Vesterström/SVT

Sångpedagogens lugnande besked inför dramat i Eurovision: ”Tusse har kontroll”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det upp till bevis för Tousin ”Tusse” Chiza. Hans slitna röst har fått stort fokus i försnacket – kommer den hålla?

– Det skulle ha känts bra att träffa honom och ha en lektion innan. Men jag litar på att det kommer att gå bra, säger Susanne Lindholm Hallnäs som var Tusses sångpedagog under åren han bodde i Sala.

Klockan 21.00 i kväll startar den första semifinalen av Eurovision vision song contest 2021, direkt från Rotterdam i Nederländera. Och i startfältet hittar vi det svenska bidraget ”Voices” med Tousin ”Tusse” Chiza.

– Jag har just haft kontakt med honom och han mår bra och känner att han har kontroll, lugnar Susanne Lindholm Hallnäs, sångpedagog på kulturskolan i Sala, när SVT träffar henne under tisdagen

I klippet skickar hon en peppande hälsning till Tusse och berättar om känslorna inför kvällens drama.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet