Två anhållna efter misstänkt skottlossning på Bäckby i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits misstänkta för inblandning i den skottlossning som hördes på Bäckby i Västerås i onsdags kväll.

De två greps i Västerås på torsdagskvällen och är nu misstänkta för grovt vapenbrott och grovt olaga hot, skriver polisen på sin hemsida.

– De är båda över 18 år men mer än så om dem, eller hur de ställer sin till misstankarna, det kommenterar vi inte i nuläget. Det har vi kommit överens med åklagaren som leder förundersökningen om, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen till SVT.

Polisen uppger att de arbetat intensivt sedan händelsen på onsdagskvällen, då flera samtal om misstänkt skottlossning i bostadsområdet kom in.

Bland annat har man genomfört dörrknackning och pratat med vittnen.

Olika uppgifter har lett fram till att en misstänkt brottsplats nu finns på Puddelugnsgatan, där polisen misstänker att ett skjutvapen avlossats.

– Förhör kommer att hållas med de misstänka där man antingen kan ställa dem mot uppgifterna som kommit in eller helt enkelt ber dem att berätta sin historia.

Handlar det om fler misstänkta i det här ärendet?

– Det kan vi inte kommentera just nu, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.