Poliser på plats innanför avspärrningen. Foto: SVT

En död efter knivdåd på behandlingshem

Uppdaterad
Publicerad

Var bekant med ett av de två offren.

Mannen anhölls av åklagare på eftermiddagen, misstänkt för mord och mordförsök. Polisen vill fortfarande inte ange ålder eller kön på offren.

Misstänkt har förhörts

Knivdådet i Västerås

Efter förhör på kvällen vill inte advokat Martin Beskow gå in på hur den misstänkte ställer sig till misstankarna. Det uppger TT.

-Det finns skäl till varför jag inte vill berätta det, men vilka skäl kan jag inte säga.

Förhöret med den misstänkte pågick i knappt en timme, och situationen är enligt advokaten svår för den misstänkte.

-Han mår inte bra, säger Beskow till TT.

Knivskars på behandlingshem

Det var vid 11-tiden i dag som två vuxna personer knivskars på ett behandlingshem för barn och familjer på Malmaberg i Västerås. Båda kom in till sjukhuset med allvarliga skador, och under eftermiddagen kom beskedet att den ena personen avlidit.

– Personen som avled är bekant med mannen som gripits, säger Västmanlandpolisens pressekreterare Johanna von Wowern.

Ej livshotande

Gärningsmannens andra offer vårdas på sjukhus.

– Personen opererades akut och tillståndet är inte livshotande, säger Viktoria Holmgren, pressekreterare på landstinget i Västmanland.

Man gripen

Mannen som greps är i 30-årsåldern, och är nu anhållen av åklagare misstänkt för mord och försök till mord. Polisen har även hållit förhör med ett flertal vittnen.

– Vi kommer bland annat att fortsätta hålla förhör och brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning, säger Johanna von Wowern.

Tvärsnytts fotograf Sandra Fonnisson, som var på plats, berättar om en granne som talade med polisen och uppgav att han/hon hörde skrik inne ifrån behandlingshemmet i samband med händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Västerås

Mer i ämnet