• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT

Två lador har brunnit ner under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten och morgonen har ladugårdar brunnit i både Köping och Sala. I båda fallen har räddningstjänsten varit chanslösa och tvingats låta ladorna brinna ner.

I Sala kom larmet om brand klockan 03.30.

– Inringaren tältade och såg hur rök spred sig, säger Malin Pettersson på SOS alarm.

 Initialt gällde larmet skogsbrand, men räddningstjänsten kunde snart konstatera att det handla om en brinnande ladugård.

Vid klockan 05.10 var branden släckt. Ladan var då helt utbrunnen.

Köping

Larmet om den brinnande ladan i Köping kom klockan 06.10 under morgonen. När räddningstjänsten kom fram möttes de av en fullt utvecklad brand.

– Räddningstjänsten har initialt fokuserat på att rädda intilliggande byggnader, säger Malin Pettersson på SOS alarm.

Vid klockan 07.38 var branden under kontroll. Räddningstjänsten har börjat avveckla men några styrkor är kvar och bevakar brandplatsen.

Inga djur eller människor har kommit till skada vid någon av bränderna.

Polisen kommer anmäla

– Vi har varit på plats i Köping i alla fall. Jag har ingen information om Sala just nu. Vi kunde konstatera att ladan brunnit ner och vi kommer skriva en anmälan. Jag har inte fått någon mer information från patrullen, säger Torsten Hemlin på polisens ledningscentral.

Ser ni några kopplingar mellan bränderna?

– Vi har inte gjort några kopplingar, det kanske kommer men det är inget jag hört än, säger Torsten Hemlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.