Två män kastade sten och vandaliserade polisbil i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen utsattes en polis för stenkastning och däcket på en polisbil skars sönder som stod parkerad utanför poliskontoret på Bäckby i Västerås.

Vid 14-tiden får en polis inne på kontoret på Bäckby vetskap om att två män skär sönder ett däck på polisbilen utanför. När polisen går ut cyklar en av männen förbi och sparkar sönder ett av ljusen på bilen.

Någon av männen försöker sedan träffa polisen med en sten, men missar. De båda lyckades sedan fly från platsen säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen.

– De satt på elcyklar så det blev svårt att följa efter, säger han.

Ingen person skadades under händelsen. En förundersökning gällande sabotage mot blåljusverksamhet och försök till grovt våld mot tjänsteman är inledd.

Finns det vittnen som sett händelsen?

– Det är oklart än så länge om det funnits vittnen. Vi vill gärna ha vittnesmål om någon sett något, säger Tobias Ahlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.