Två personer rök ihop i Riddarhyttan – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen larmades polis och ambulans till Riddarhyttan i Skinnskattebergs kommun gällande en misshandel vid ett migrationsboende. Inledningsvis anhölls två män av åklagare, men på fredagen försattes den ena på fri fot.

När polisen kom till platsen hade mycket folk samlats och misshandeln hade avbrutits.

– Det är två personer som har rykt ihop på den här platsen och båda är misstänkta för brott, säger kammaråklagare Helena Lundgren.

I samband med att de två männen greps på platsen tog polisen både kniv och tillhygge i beslag. En av männen fördes till sjukhus för vård. Hans skadeläge är oklart.

Under fredagen anhöll åklagaren de båda männen. Den ena mannen är i 40-årsåldern och han misstänktes inledningsvis för försök till mord, men brottsrubriceringen kom sedan att ändras till grov misshandel. Han misstänks även för grovt olaga hot.

Den andra mannen är i 35-årsåldern och misstänks för grov misshandel. På fredagen hävde åklagaren anhållandet av honom och han försattes på fri fot.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.