Ett område utanför sim- och sporthallen spärrades av. Vid elvatiden på söndagsförmiddagen var polisens tekniker klara på platsen. Foto: Jenny Berggren/SVT

Två minderåriga knivhuggna i Västerås – tre anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två minderåriga pojkar blev knivhuggna under ett bråk i Tillberga i Västerås sent på lördagskvällen. Tre minderåriga pojkar har anhållits misstänkta för försök till mord.

– Det har skett i anslutning till en lokal, någon form av ungdomsgård, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt till TT.

De två skadade pojkarna fördes till sjukhus med ambulans.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

– De är svårt skadade. En av dem opererades akut under natten. Men just nu är tillståndet för dem båda stabilt, säger Lars Thomasson, kommunikatör på Region Västmanland vid halvtio-tiden på söndagen.

Även en minderårig flicka skadades under bråket, hon blev inte knivstucken men fick åka till sjukhus för undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, en intensiv utredning uppges pågå.

Finns vittnen

Under söndagsförmiddagen genomför polisen en teknisk undersökning i Tillberga och kommer också att hålla förhör med de misstänkta berättar polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Var det många ungdomar som blev vittnen till den här händelsen?

– Det var förstås människor där men exakt hur många det rör sig om eller som bevittnade händelsen, det vet jag inte. Det har tagits uppgifter om det och de håller på att sammanställas. De drabbade ska ju också höras senare när det blir möjligt, säger Pelle Nellberg.

Med anledning av händelserna håller Tillberga grannskapsservice Medborgarhuset öppet från 15:00 på söndagen, för samtal och stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Mer i ämnet