Huggen i ryggen på bilträff i Västerås – misstänkt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Ett större slagsmål utbröt under en bilträff i Västerås på Hälla under natten till lördag. Polisen larmades till platsen efter det att en man skadats i ryggen med ett vasst föremål. Mannen greps sedan av polisen och har under lördagen anhållits av jouråklagare.

Det var ett flertal personer som ringde polisen på lördagen om att det pågick ett stort bråk vid en hamburgerrestaurang vid handelsplatsen Hälla i Västerås. På plats fann polisen två skadade män. En hade två hugg i ryggen och den andra en skada i handleden, berättar Sanja Vukicevic RLC-befäl vid polisen i region Mitt till SVT.

Under lördagen anhölls den misstänkte mannen av jouråklagare. Men av hänsyn till utredningen och för att inte påverka vittnen som var på plats är utredarna mycket förtegna och vill inte dela med sig av några detaljer.

– För mig låter det som han har skyddat sig. Hur får man annars en sådan skada i handleden, säger Sanja Vukicevic.

Ett stort antal personer ska ha befunnit sig på platsen så att hitta vittnen som kunde peka ut en gärningsman var inte så svårt berättar Sanja Vukicevic.

– En person greps, misstänkt för försök till dråp och grov misshandel, säger hon.

De två skadade är män i 20-årsåldern, båda fick föras till sjukhus med ambulans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.