Arkivbild Foto: TT

Två av tre västmanlänningar har upplevt trängsel under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

En enkätundersökning bland västmannlänningar visar att de svarande själva anser att de följer rekommendationer om bland annat avstånd. Men 64 procent svarade att de upplevt trängsel på senare tid, de flesta av dem vid paketutlämning.

Undersökningen ska fungera som en temperaturmätare för länet och den ska kunna hjälpa myndigheten och länets kommuner att prioritera i sin tillsyn.

Det var 1822 personer som svarade på enkäten. Där flest upplevt trängsel var i matbutiken, vid paketutlämningen eller på jobbet. 70 procent av de som upplevde trängsel gjorde det vid paketutlämningen.

Länsstyrelsen skriver på sin hemsida att resultatet ger värdefull information till de handläggare som arbetar med tillsyn enligt covid-19-lagen. Enkäten kan också användas för att veta var de ska fokusera sina insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.