Elever från Brinellskolan i Fagersta tog hem priset Årets hantverk.

UF-företag från Fagersta bäst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagkvällen utsågs Sveriges främsta UF-företag när mästerskapsdagarna Ung Företagsamhet 2017 avslutades i Stockholm och i kategorin årets hantverk var det elever från Brinellskolan i Fagersta som tog hem förstapriset.

De kallar sig för Naifu UF och är ett av de elevdrivna företag som jobbat med utveckla sin idé under året. Verksamheten går ut på att tillverka friluftsknivar efter egen konstruktion.

Priset för årets hantverk fick fagerstaeleverna med motiveringen: ”Ett genuint hantverk där processen i alla led är väl genomtänkt. Hantverkskvalitén är tydlig med en fantastisk estetisk utformning. Resultatet är med andra ord riktigt vasst.”

Rekordstort deltagande

Organisationen Ung Företagsamhet jobbar för att promota entreprenörskap och företagande bland unga. Under året har rekordmånga, 27.000 gymnasieelever runt om i landet, drivit UF-företag och 800 av dem fördelade på 250 olika företag har varit med i kampen om SM-medaljerna.

Finalen avgjordes i tio olika kategorier, bland annat Årets UF-företag, Årets Produktutveckling och Årets Hantverk. Förutom eleverna från Brinellskolan i Fagersta var det gymnasieelever från Göteborg, Helsingborg, Malmö, Örebro, Östersund och Borås som tog hem årets priser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.