Foto: Jenny Berggren/SVT

Man döms för våldtäkt på 11-årig flicka

Publicerad

Under måndagen dömdes en 19-årig man för våldtäkt mot barn och ska efter avtjänat fängelsestraff utvisas. Västmanlands tingsrätt slår i domen fast att mannen haft samlag med flickan och att han visste att hon var under 15 år.

Det var i somras som mannen hade samlag med flickan, som då bara var 11 år. Brottet skedde i mannens bostad.

Mannen har nekat till att han haft samlag med henne vid tidpunkten. Däremot har han erkänt att de haft sexuellt umgänge i form av olika sexuella handlingar, men att det ska ha skett utan tvång.

Tingsrätten: ”Han visste hur gammal målsägande var”

I förhör har målsägande berättat att de kom i kontakt med varandra via sociala medier. När de väl började träffas uppgav flickan att hon var 12 år.

Tingsrätten skriver i domen att de uppfattar målsäganden som mycket trovärdig till skillnad från mannen. I domen skriver tingsrätten att de finner det styrkt att mannen haft samlag med flickan och att han visste om att hon var under 15 år.
Därför döms han för våldtäkt mot barn med påföljden fängelse i ett år och fyra månader. Tingsrätten beslutade även att mannen ska utvisas efter avtjänat straff samt betala skadestånd till målsägande på 115 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer