Diakon Nathalie Holmström (på bilden) och församlingspedagogerna Petter Svärd och Maria Jäder-Tietäväinen har startat Snapchat-kontot UngSupportSura. Foto: privat/TT

Ungdomar i Surahammar får support via chatt – kyrkans vuxna bakom nytt konto

Publicerad

Fritidsaktiviteterna är inställda, man får inte hänga med kompisar eller träffa släkten men oron finns fortfarande där. Kanske är det bråkigt hemma, kanske känner man sig ensam. Coronapandemin påverkar i allra högsta grad även barn och ungdomars vardag.
– Till oss kan man skriva om vad som helst egentligen. Det är alltid skönt att veta att man inte är ensam, säger diakon Nathalie Holmström.

Syftet med kontot är att kunna stötta och finnas för ungdomar i Surahammars kommun – där de är, när de vill. Idén har funnits länge men i och med coronasituationen syntes behovet än mer.

– Det är många som är hemma mer, man kanske har det jobbigt, känner sig ensam eller orolig för corona. Föräldrarna kanske bråkar extra mycket eller så vill man bara få prata lite.

Nathalie Holmström och hennes två kollegor turas om att vara inne och svara på meddelanden. Tisdag, onsdag och torsdag mellan sju och åtta på kvällen finns det också möjlighet att live-chatta.

– Vi vet att många använder Snapchat. Det är också en slags direktkontakt där meddelanden inte sparas i appen på samma sätt som i andra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet