Foto: //TT.

Ungdomar åkte elsparkcykel på biograf i Västerås – polis kallades till platsen

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårspojkar ställde under tisdagskvällen till med oro på en biograf i Västerås. Bland annat ska pojkarna ha tänt ljuset i salongen och kört runt med elsparkcyklar under filmvisningen.

– Allt började med att ungdomarna själva var på bio och de ska ha gått runt bland salongerna och tänt ljuset. Sedan har de hämtat sina elsparkcyklar och kört runt inomhus med dem, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Det var vid 23:30-tiden på tisdagskvällen som polisen kallades till en biograf i Västerås efter att personal larmat om stökiga ungdomar. Väl på plats kunde polisen avlägsna tonåringarna från platsen. En anmälan om ofredande kommer att skrivas, likaså en anmälan till socialtjänsten.

– En av pojkarna som var i 15-årsåldern blev kontrollerad och avlägsnades från platsen, där hans mamma senare mötes upp och körde pojken därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.