Foto: TT/Fredrik Sandberg

Bedragare stal 15.000 kronor från 87-årig dam

Uppdaterad
Publicerad

En anmälan om bedrägeri, alternativt stöld, har upprättats efter att en bedragare stulit 15.000 kronor från en 87-årig dam i Västerås. Gärningsmannen uppgav sig för att vara hennes barnbarn för att få tillgång till bankomatkortet.

Under fredagseftermiddagen fick en 87-årig kvinna i Västerås ett telefonsamtal från en person som uppgav sig vara hennes barnbarn. ”Barnbarnet” ska ha varit i ekonomisk knipa och uppgav sig även ha låst sig ute.

87-åringen ville gärna hjälpa sitt barnbarn och gav därför sin kod till bankomatkortet via telefon. En kompis till personen som uppgav sig vara kvinnans barnbarn skulle sedan komma upp och hämta bankkortet.

Gav ifrån sig bankomatkortet

87-åringen gav kompisen bankomatkortet men började ana att något inte stod rätt till efter en stund när barnbarnet inte hörde av sig för att återlämna kortet.

När kvinnan ringde upp sitt barnbarn uppgav han att han inte alls hade varit i kontakt med henne och att hon måste ha blivit lurad.

15.000 kronor tagits ut från kortet innan det spärrades.

Polisen har upprättat en anmälan gällande bedrägeri alternativt stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.