Foto: Jenny Berggren/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Person hittad knivhuggen – skottlossning kort därefter

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppgifter om polispådrag hittades en knivhuggen person på Gideonsberg i Västerås. En timme senare konstaterades att skott avlossats mot ett trapphus på Södra Skallberget.

Personen som knivhuggits på Gideonsberg har förts till sjukhus och händelsen rubriceras som grov misshandel. Skottlossningen på Södra Skallberget utreds som grovt vapenbrott. Båda ärendena utreds under söndagskvällen. Polisen vill inte säga något om tänkbara motiv.

– Det är ingen förhöjd risk för allmänheten i närheten, vi har hittills inte fått något som styrker att övriga invånare bör vara oroade, sa Per Bjurström, polisens RLC-befäl 19.30 på söndagen.

Positionerna är inte exakta och baseras på initial information. Det översta, högra krysset visar platsen vid misshandelsfallet på Gideonsberg. Det nedersta, vänstra krysset visar platsen för skottlossningen på Södra Skallberget. Foto: SVT

Misshandelsoffer hittades efter polispådrag

Inledningsvis uppgav VLT att det var ett stort polispådrag vid matbutiken Netto på Bangatan i Västerås. Polisregion Mitt bekräftade för SVT Nyheter att polisen fanns på plats för att hantera ärendet, men bedömde då inte att allmänheten behöver känna någon oro.

SVT Nyheter fick senare bekräftat att polispådraget vid matbutiken har med misshandeln i närheten att göra.

– De hänger ihop, ja, men jag kan inte gå in på det mer i detalj. Vi drar i de trådar som finns och gör tekniska undersökningar, sa polisens RLC-befäl Per Bjurström vid 17.50.

Har misshandeln skett inne i matbutiken?

– Jag kan inte svara på hur det har gått till eller var, sa Per Bjurström.

Per Bjurström ville inte bekräfta något kring den skadades identitet under söndagskvällen.

Grovt vapenbrott i närheten bedöms sakna koppling

Polisen gick senare ut med att någon har skjutit genom dörren till ett trapphus på Emausgatan. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

– Vi har ett ärende som vi hanterar där också, men jag har inga kommentarer. Vi bedömer inte att det hänger ihop med händelserna på Gideonsberg i nuläget, sa Per Bjurström till SVT Nyheter 17.27.

Har du tips?

– Finns det personer som har upplysningar att ge så har vi ju inte fullt på upplysningskontot. Har man sett vad som hänt eller har uppgifter som pekar mot personer är vi självklart intresserade, sa Per Bjurström under söndagskvällen.

Vet du mer? Tipsa polisen på 114 14. Har du bilder eller video som du vill dela med dig av till oss? Mejla vastmanland@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer