Foto: TT / SVT

Uppgifter: Vittne hoppar av utredningen kring jakthärvan i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Svensk Jakt har den hemliga källan i den så kallade jakbrottsthärvan i Västmanland hoppat av utredningen och tänker inte ställa upp som vittne i en kommande rättegång.

Åklagare och förundersökningsledare Lars Magnusson är fåordig kring uppgifterna.

– Det är inga uppgifter som jag kan kommentera, säger han.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Under häktningsförhandlingarna mot de misstänkta männen beskrevs vittnet som en trovärdig hemlig källa. Enligt åklagaren fortskrider trots detta förundersökningen som vanligt.

– Det kommer ske fortsatta analyser och hållas fler förhör, säger Lars Magnusson.

Sven Severin försvarsadvokat till den 69-åriga företagsledaren som är en av de misstänkta har också tagit del av uppgifterna.

– Vad jag förstår så har det här vittnets uppgifter föranlett utredningen. Om den personen väljer att hoppa av kan inte heller tidigare förhör som hållits med den personen användas under rättegången och det är ju besvärligt för åklagaren i sådana fall, säger Sven Severin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet