Resenärer går in och ur bussen genom bakdörrarna. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Låg upplevd trängsel – inga hårdare regler på bussarna i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Lokaltrafikens bussar i Västerås med omnejd gör inga ytterligare åtgärder nu när smittan ökar i samhället. Man håller sig till det man gjort sedan i våras och följer de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

– Vi har ju ända sedan pandemin började jobbat med information till kunderna att försöka välja att åka med oss bara om man måste, och att välja tider när det inte är så många andra som åker, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör på Kollektivtrafikfmyndigheten Region Västmanland.

Bakdörrar, sprit och plexiglas

Resenärerna går in och ur ur de bakre dörrarna. Bussarna rengörs också rnligt Arne Andersson regelbundet med sprit. Det finns i dag ingen rekommendation till resenärerna att använda exempelvis munskydd.

– Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, och det finns ingen sådan rekommendation, men det är ju fritt fram för vem som helst att använda munskydd förstås, säger Arne Andersson.

Låg upplevd trängsel

Enligt statistik som Kollektivtrafikfmyndigheten hänvisar till så är den upplevda trängseln på bussarna mellan 0,5 och 1 procent just nu i Västerås med omnejd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.