Utebadet på Köpings bad & sport är nu öppnat. Begränsningar vad gäller antal besökare och hur besöket går till finns nu under pandemin. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Badsugna köpingsbor inviger nya utebadet

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan badsugna köpingsbor ta sig till det nyrenoverade badet ”Krillan” som öppnat upp för besökare. Men restriktioner i antal besökare och hur besöket ska gå till finns.

– Utebadet är ju inte nytt, men ändå renoverat och uppsnyggat så det är första steget till att få öppna hela anläggningen, säger Johan Silander badchef Köpings kommun.

Det helt nybyggda innebadet Köping bad & sport är fortsatt stängt för allmänheten på grund av pandemins restriktioner. Däremot pågår simskola för barn där inne just nu. Besökare på den nyöppnade utedelen ska köpa sina biljetter i förväg och förhålla sig till särskilda regler på badet.

– Vi har maxantal i bassängerna och vi har alla omklädningsrum stängda, säger Johan Silander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.