• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under söndagen hölls den något annorlunda och kontroversiella utställningen “Real human bodies“ Foto: Robert Gustavsson/SVT

Likdelar ställdes ut – kontroversiell utställning lockade storpublik i Västerås

Publicerad

Under söndagen hölls den något annorlunda och kontroversiella utställningen “Real human bodies“ på Aros Congresscenter i Västerås.
Den består av döda, konserverade människokroppar som dissekerats för att synliggöra människokroppens inre, enligt den tyske arrangören.
– Det är bara kul att se hur allt är uppbyggt under huden, säger en av besökarna Henrik Broberg.

På grund av den långa kön blev arrangören tvungen att öppna dörrarna till utställningen “Real human bodies“ redan 20 minuter före utsatt tid.

– Vår utställning är inte som andra utställningar, det är som en anatomilektion, säger den tyske arrangören Hubert Huppertz när han lämnar kassan och biljettförsäljningen för några minuter.

Publiksuccé

För arrangemanget var en succé publikt sett. Nästan 4000 personer hade anmält sitt intresse för föreställningen på förhand och kön ringlade långt längs gatan hela dagen. Enligt arrangören ska utställningen besöka runt 200 platser i Europa.

– Till syvende och sist gör vi det för pengarna, det är inget konstigt med det. Folk brukar säga att jag tjänar pengar på döda människokroppar, men då säger jag att jag tjänar pengar på mina tjänster och mitt arbete, säger Hubert Huppertz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer