Foto: SVT / TT

(V): Vi vill att Mimers styrelse avgår

Publicerad

Vänsterpartiet i Västerås kräver styrelsen för Mimers avgång. De menar att sälja 750 lägenheter på Bäckby och Skallberget var droppen.

Mimer vill sälja 750 lägenheter på Bäckby och Skallberget – det meddelade de i våras.

Vänsterpartiet menar att anledningen till försäljningen på Skallberget och Bäckby är idébrist – att man inte vet vad man ska göra med lägenheterna och därför säljer dem. Mimer har tidigare sagt att man gör försäljningen på grund av att man vill få loss kapital att bygga nytt, och få in en ny aktör på marknaden.

Men det är inte bara försäljningen av lägenheterna som fått Vänsterpartiet att tappa förtroendet för Mimers styrelse. Vasiliki Tsouplaki (V) kritiserar också Mimers nyproduktion som man menar ger dyra hyresrätter.

– Vi ser att det behöver byggas billigare bostäder som folk har råd att bo i, säger Vasiliki Tsouplaki i ett pressmedelande.

Försäljningen blev känd i våras

Varför säger ni det här nu, försäljningen har varit känd sedan i våras?

Jag har skrivit frågor till de styrande politikerna sedan det här blev känt, men inte fått något svar. Tidigare har bara tjänstemän uttalat sig i frågan men nu har det blivit en politisk debatt. Jag tycker man tar för lättvindigt på det faktum att folks hem faktiskt säljs, säger Vasiliki Tsouplaki till SVT Västmanland.

Tillbakavisar kritiken

Mimers ordförande Lars Korkman (S) tillbakavisar kritiken.

– Jag ser ingen anledning för oss att avgå. Vi har byggt mycket nytt – både dyrt och billigt, säger han till SVT Västmanland.

Hur ser du på kritiken att ni säljer de här lägenheterna till följd av idébrist?

– Vi har många idéer, men på områden där det funnits bara en fastighetsägare är det intressant med en ny aktör som kan utveckla bostadsområdet, säger Lars Korkman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer