Tillgången på vaccin i Västmanland väntas vara god framöver. – Nästa vecka finns runt 10 000 obokade tider just nu, säger Jonas Ekström. Foto: SVT/arkiv

Nu kan alla över 65 i Västmanland vaccinera sig

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen släppte Region  Västmanland möjligheten även för den sista gruppen i fas två att börja vaccinera sig mot Covid-19.

– Vi har bra koll på vilka som vaccinerat sig och som är inbokade och det i kombination med att vi har ganska bra tillgång på vaccin just nu, en 1600-1700 obokade tider den här veckan, gör att vi kan göra det här, säger Jonas Ekström, vaccinsamordnare Region Västmanland

Det är alltså alla som är födda 1956 eller tidigare som nu kan boka in sig på lediga tider. Tillgången på vaccin i Västmanland väntas vara god framöver.

– Nästa vecka finns runt 10 000 obokade tider just nu, säger Jonas Ekström.

På frågan om det börjar lätta nu och ta fart ordentligt med vaccinationerna svarar han så här:

– Det är knappt man vågar säga det men just nu har vi mycket vaccin och även framöver då vi hoppas på de leveranser som ska komma gör det enligt plan, säger Jonas Ekström.

Boka tider gör man genom 1177.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.