Genrebild. Foto: TT

Våldtog ex-frun – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två år och tre månader. Det blev straffet för den 42-årige man i Hallstahammars kommun som våldtog sin ex-fru och kastade ut hennes nya partner från kvinnans lägenhet.

42-åringens döms för våldtäkt, misshandel, ofredande och hemfridsbrott.

Det var natten den 6 mars som 42-åringen olovligen tog sig in i ex-fruns bostad. När han fick se kvinnans nya partner tvingade han ut mannen genom att sparka och slå honom.

Sedan ska 42-åringen ha våldtagit sin ex-fru. Under rättegången sa 42-åringen att det varit frivilligt och att det var ex-frun som var initiativtagare till det – något hon bestämt förnekat.

Rätten tror på kvinnan

Inför rätten berättade också mannen att han hade lov att komma och gå som han ville till ex-frun. Men en sms-konservation mellan ex-paret visar, enligt tingsrätten, att kvinnan inte alls ville ha honom där.

När det gäller våldtäkten står ord mot mord men tingsrätten ser inget motiv till varför kvinnan skulle beljuga ex-maken. Enligt domen har kvinnan gjort ett mycket trovärdigt och tillförlitlig intryck.

42-åringen döms också att betala ett skadestånd på till ex-hustrun på 130 000 kronor, och även kvinnans nya man tilldöms ett skadestånd på drygt 12 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.