Våldtog kvinna på boende – döms till fängelse

Publicerad

En man i 40-årsåldern har dömts för våldtäkt på ett stödboende i Västmanland. Mannen döms mot sitt nekande till fängelse i två år och tre månader.

Både mannen och den utsatta kvinnan bodde på boendet i januari när brottet begicks. De hade varsin lägenhet. Den aktuella kvällen gick mannen över till kvinnan. Hon bjöd på dricka och mannen började prata om att de borde ta narkotika tillsammans. Kvinnan tackade nej men mannen började förbereda drogerna. 

Drogade och förgrep sig på kvinnan 

När kvinnan kom tillbaka från ett toalettbesök och drack upp sin läsk började hon känna sig konstig och yr. En diskussion uppstod mellan henne och mannen. Hon fick ett första slag i ansiktet, sedan fortsatte våldet och till slut förgrep sig mannen på henne. Det berättar kvinnan för personal strax efter att mannen lämnat hennes lägenhet. Blåmärken och skador dokumenterades på kvinnans kropp, samma drog som mannen missbrukade hittades i hennes blod och dagen efter händelsen anmäldes mannen för våldtäkt. 

Trovärdigast version av händelsen

Mannen nekar till brottet och hävdar att kvinnan var med på att ha samlag med honom. Han har också hävdat att han inte var hos kvinnan så länge utan hos en vän. Något som åklagarsidan har kunnat motbevisa.

Tingsrätten menar att kvinnans berättelse i kombination med den tekniska bevisningen och personalens vittnesmål är trovärdig.  

Förutom fängelsestraffet krävs mannen också på skadestånd till kvinnan på 140 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer