Vallby brandstation i Västerås byggs om – vill ge plats för ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Vallby brandstation i Västerås ska byggas om för att bli mer modern och få ett bättre skydd. I ombyggnaden är ambitionen att även inrymma lokaler för Regionens ambulanser för västra delen av Västerås.

– Det vore en stor vinst för bägge parterna om Region Västmanland beslutar att samlokalisera sin ambulansstation tillsammans med oss, säger Christer Ängehov, Räddningstjänsten Mälardalen.

Ett dagligt utbyte mellan verksamheterna skulle underlätta och förbättra arbetet ute på skadeplatser, skriver Räddningstjänsten Mälardalen i ett pressmeddelande.

– Känner vi varandra så gör vi också ett bättre jobb tillsammans, säger förbundsdirektör Christer Ängehov på Räddningstjänsten Mälardalen.

Den nya brand/ambulansstationen kan vara klar under 2022 enligt Räddningstjänsten Mälardalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Förslaget som kan bli verklighet från 2023 består i att Räddningstjänsten Mälardalen ska styras från Täby i Stockholm istället för idag från Eskilstuna. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer