Vapenbrottsdömd västeråsare varnas för flirtsamtal i fängelset

Uppdaterad
Publicerad

En västeråsare som avtjänar ett fängelsestraff för grovt vapenbrott, med koppling till Adrianamordet, varnas av Hällbyanstalten. Mannen har ringt en kvinnlig anställd utanför arbetstid och gett henne komplimanger.

Västeråsaren har ringt upp en anställd på Hällbyanstalten, där han avtjänar ett 5-årigt straff för grovt vapenbrott. Han berättade att han fastnat för henne och att hon har ett fint leende. Han sade att han skulle hämta henne till Västerås och sina gator när han blir frigiven.

Samtalet ska ha skett via det interna telefonsystemet, som manipulerats. Det är oklart hur manipuleringen har gått till. 

Den kvinnliga anställda kände obehag kring hela situationen och anmälde. Mannen förnekar händelsen.

Nu får han en varning av Kriminalvården. Varningen påverkar inte strafflängden, men det kan påverka bedömningen av när han blir villkorligt frigiven.

Västeråsaren dömdes 2021 för att tillsammans med andra ha hanterat ett vapen i en rapvideo. Samma vapen kunde senare kopplas till mordet på Adriana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.