På en presskonferens i september kommenterade Lindelöf hjältedådet: ”Jag tänkte inte så mycket. Jag ville bara hjälpa tanten att få tillbaka sin väska.” Foto: TT

Väskryckare dömd efter Lindelöfs hjälteinsats

Uppdaterad
Publicerad

I somras sprang Victor Nilsson Lindelöf ifatt en väskryckare i Västerås. Nu döms den 28-årige mannen för grov stöld och ringa narkotikabrott.

Det var den 24 augusti som en 90-årig kvinna var på väg hem från Västerås centrum med sin rullator när den nu dömde 28-åringen plötsligt ryckte hennes väska. Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja blev vittnen till händelsen och när 90-åringen ropade på hjälp tvekade inte landslagsstjärnan.

”Vigge” sprang ikapp 28-åringen och höll fast honom tills polisen kom och grep mannen. I polisens förhör berättade väskryckaren om hur snabbt Lindelöf agerade: ”Jag hann inte springa förrän killen tog fast mig”.

Nu döms alltså 28-åringen för grov stöld och ringa narkotikabrott till skyddstillsyn. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Efter händelsen blev 90-åringen så pass imponerad av landslagsbackens civilkurage att hon bjöd in honom på lunch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.