• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Västerås stadshus. Foto: SVT/Arkiv

Västerås kallar till extra fullmäktige – med hemlig agenda

Publicerad

Topp-politikerna i Västerås är kallade till ett extrainsatt kommunfullmäktige på torsdag. I nuläget vill kommunen inte gå ut med exakt vad mötet kommer handla om.

I dagarna ska företaget Northvolt avslöja om deras batterifabrik kommer hamna i Västerås eller Skellefteå. Nu har Västerås kommun kallat till ett extra insatt fullmäktigemöte på torsdag kväll men vill inte berätta vad det kommer att handla om.

Vad kommer det extra insatta mötet att handla om?

– Det kan vi inte säga just nu men det kommer komma mer information under onsdagen, säger Anders Teljebäck (S), kommunalråd i Västerås.

Handlar det om Northvolt?

– Det kan jag inte svara på. Vill du veta något om Northvolt får du fråga Northvolt, säger Teljebäck.

Få detaljer

I nuläget är det få uppgifter om det extra insatta kommunfullmäktigemötet och det enda som kommunen i nuläget har är en skriftlig kallelse som SVT Västmanland fått ta del av. Kommunfullmäktige är Västerås högsta beslutande organ och där fattas i normala fall beslut om till exempel markförsäljning. Mötet är klockan 19:00 i kommunfullmäktiges sessionsal och är öppet för allmänheten. Så här står det i kallelsen om den enda punkten på dagordningen:

”Mer information om ärendets innehåll kommer lämnas till kommunfullmäktige efter kommunstyrelsens ärendeberedning. En ny kungörelse kommer att kungöras samt en ny kallelse kommer att skickas till fullmäktiges samtliga ledamöter och ersättare under vecka 42.”

Northvolt tysta och inget möte i Skellefteå

Northvolts pressansvarig Jesper Wigardt säger till SVT Västerbotten att man i nuläget inte kan kommentera mötet som Västerås kallat till. Istället lovar Northvolt att komma med ett besked om var fabriken kommer hamna så snart som möjligt.

I nuläget har Skellefteå kommun inte kallat till ett extra insatt möte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet