Tidigare kommunanställd misstänks för brott efter annan ex-partners död

Publicerad

Nu riktas nya brottsmisstankar mot den kvinna i 45-årsåldern, tidigare anställd vid Västerås stad, som sitter häktad misstänkt för mordförsök på sin sambo. Misstankarna gäller brott i samband med en annan partners död några år tidigare.

Sedan tidigare är kvinnan misstänkt för att ha försökt förgifta sin sambo i Göteborg förra året och sitter häktad. Av utredningsmaterialet framgår det nu att hon även är misstänkt för ekonomisk brottslighet i samband med att en annan ex-partner till kvinnan gick bort.

– Det pågår förundersökningar även för andra brott. Det handlar om urkundsförfalskning och flera misstankar avseende bedrägeri, mer än så kan jag inte säga, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Hon förklarar brotten som ”ett misstag”

Bedrägeriet mot den bortgångna ex-partnern ska ha genomförts 2016 i samband med att kvinnan hanterade mannens dödsbo. I hennes personutredning säger hon att hon “gjorde ett misstag” under arbetet med dödsboet och tar ansvar för brottet.

”Vad gäller brottsmisstanken om försök till mord menar N.N* att det handlar om en falsk anklagelse som helt saknar grund. N.N tar ansvar för brottet rubricerat som bedrägeri och tillstår att hon gjort misstag när hon hade hand om sin tidigare sambos dödsbo”, står det i utredningen.

*kvinnans namn är ersatt med N.N

Hur den tidigare sambon dog framgår inte i utredningen och Niklas Högdén vill inte kommentera uppgiften.

Däremot nekar hon till mordförsöket som hon sedan den 19 maj sitter häktad för.

Några dagar före häktningen genomfördes en husrannsakan på hennes arbetsplats vid Västerås stad.

Utredning förväntas dra ut på tiden

Den 27 juni går åtalstiden i fallet ut.

– Mycket tyder dock på att jag kommer att begära förlängd åtalstid. Vi genomför flera utredningsåtgärder, tekniska undersökningar och förhör.

Tidigare brottslighet

Enligt utredningen har hon en tidigare dom för snatteri. Hon har en mindre skuld och inga dokumenterade missbruksproblem. Kvinnan är född i Eskilstuna och innan hon flyttade till Örebro bodde hon i Västerås.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta giftmordsförsöket

Mer i ämnet