Foto: TT

Västeråsare döms efter att ha kedjat fast sig vid minkfarm

Publicerad

Två kvinnor från Västerås har dömts för egenmäktigt förfarande i Varbergs tingsrätt, efter att de kedjat fast sig vid en grind tillhörande en minkfarm i Falkenbergs kommun, som en protest mot djurhållningen.

Det var i oktober 2017 som en grupp aktivister protesterade mot djurhållningen på minkfarmen genom att kedja fast sig vid grinden till ingången.

Kvinnorna dömdes tillsammans med ytterligare två personer, till dagsböter. Enligt domen från tingsrätten i Varberg har utredningen visat att aktionen störde minkfarmens verksamhet, då bland annat djurens mattider försenades i och med att de som arbetade på farmen inte kunde ta sig förbi.

De fyra tilltalade dömdes för egenmäktigt förfarande. En av kvinnorna döms även för brott mot ordningslagen, efter att utan tillstånd, ha anordnat en allmän sammankomst på offentlig plats i och med aktionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer