Foto: Ur polisens förundersökning

Västeråsare hade vapengömma i sin bostad – var skjutklar på några sekunder

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en husrannsakan i juli 2020 hittade polisen flera vapen samt skarpa patroner i en bostad i Västerås. Den 35-åriga mannen som bodde i bostaden åtalas nu misstänkt för grovt vapenbrott.

Det var i samband med att polisen kontrollerade personerna i en bil och fann att de hade kopplingar till narkotika- och kriminella nätverk i Stockholm som de gjorde en husrannsakan i den aktuella bostaden.

Sopsäck med automatvapen

Innanför dörren i bostaden hittades en svart sopsäck med automatvapen och ammunition. Inne i lägenheten hittades också en papperspåse med en halvautomatisk pistol och patroner.

I förundersökningen beskriver polisen att då vapnen inte var undangömda och ammunitionen var lättåtkomlig så bedömer de att det endast skulle ta några sekunder att ha vapnet skjutklart.

Mannen som nu misstänks för grovt vapenbrott nekar till brott.

Foto: Ur polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.