VSK-stjärnan inför VM: ”Finns inget annat än guld”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag startar Bandy-VM och Sverige är som alltid en guldkandidat. För Köpingssonen Simon Jansson från Västerås SK är det bara en sak som räknas – guldet ska hem till Sverige igen. Men det har blivit hårdare konkurens på senare år.

I öppningsmatchen på lördag i Vänersborg får Sverige bekänna färg omedelbart, för motståndaren heter Ryssland och är regerande världsmästare.

– Det kommer att bli en väldigt underhållande bandy det kan man skriva upp. Det är många individuellt duktiga spelare som kan göra otroliga saker på isen så det är bara att åka dit och titta tycker jag, säger Simon Jansson.

Simon Jansson som gör sitt tredje VM är den enda uttagna spelaren från mesta mästarna Västerås SK, om man inte räknar Patrik Sjöström som är utlånad i år till ryska storklubben Jenisej.

Är det inte lite snålt?

– Jo, så är det väl. Jag hade gärna tagit med mig fler lagkamrater från VSK såklart, men det är tuff konkurrens och förbundskapten har gjort sitt val, så är det bara, säger Simon Jansson.

Kommer ni att går för fullt mot Ryssarna i öppningsmatchen eller vill ni maskera formen till en eventuell final?

– Vi går för fullt och vill sätta oss i respekt från början i VM. Jag tycker att Ryssland får vara förhandsfavoriter även fast vi har hemmaplan i år. Mitt mål är ända att hjälpa Sverige att vinna guldet, det finns inget annat, säger Simon Jansson.

Så sänder SVT Sport

Lördag 26 januari, öppningsmatch, Sverige-Ryssland:

16.15-17.50 SVT1

17.50-18.00 SVT2

Lördag 2 februari final:

15.50-18.15 SVT1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.