Smittskyddsläkaren Jan Smedjegård Foto: Daniel Brodén/SVT

Västmanlands covidrekommendationer förlängs till 31 maj

Uppdaterad
Publicerad

I början av månaden ökade antalet nya fall av covid-19 kraftigt och nästan fördubblades i vissa åldersgrupper. Därför väljer Region Västmanland nu att förlänga de regionala rekommendationerna till och med den 31 maj.

– Vi är ännu inte i hamn, säger smittskyddsläkare Jan Smedjegård.

Samtidigt som allt fler vaccineras härjar smittan fortfarande i länet menar Smedjegård.

–  Det är uppenbart att vi nu ser resultaten av en kraftig smittspridning i slutet av april, bland annat i samband med valborgsfirandet.

Smittskyddsläkare Jan Smedjegård rekommenderar också att gymnasieskolorna fortsätter att bedriva en kombination av undervisning på plats och på distans för resten av terminen.

– Slutet på pandemin finns i sikte. Men vi är inte där än utan befinner oss i den sista besvärliga passagen där det gäller att hålla nere antalet nysmittade, samtidigt som massvaccinationen rullar ut över länet och landet, avslutar Jan Smedjegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.