Flera klubbar i Västerås får pengar för Viktor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United. Foto: TT, IK Franke, VSK och VIK Fotboll

Västmanlands idrottsförbund: Positivt för idrotten i hela länet

Uppdaterad
Publicerad

VSK, IK Franke och VIK Fotboll får alla en del av kakan nu när Viktor Nilsson Lindelöf affären äntligen är över. Det är positivt för sporten i länet överlag menar Västmanlands idrottsförbund.

Igår blev det känt hur mycket Victor Nilsson Lindelöfs ungdomsklubbar i Västerås får av stjärnans övergång till Manchester United.

– Det är såklart positivt att det är klart nu. Framförallt för klubbarna som får pengar och nu kan utveckla sin verksamhet. Sen är det ju positivt överlag för idrotten i länet att vi får uppmärksamhet. Men nu är det upp till klubbarna vad pengarna ska nyttjas till, säger Oscar Uusitalo, idrottskonsulent på Västmanlands idrottsförbund.

I nuläget är det oklart exakt vad alla klubbarna kommer lägga sina pengar på men IK Franke har tidigare berättat om de bland annat ska lägga pengar på att bygga upp sitt kansli igen som förstördes i en brand förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.