”Vi trodde att vi skulle göra en pjäs om någonting som var unikt”

Uppdaterad
Publicerad

Larmen om nya skogsbränder har varit ständigt närvarande under förberedelserna inför höstens föreställning på Västmanlands länsteater, där handlingen baseras på berättelser från skogsbranden 2014.

I oktober har pjäsenDen stora branden premiär på länsteatern i Västerås. Skådespelarensemblen som ska gestalta vad som händer med människan när katastrofen kommer, får draghjälp på scenen av Västerås kammarkör.

– Det är en stor satsning, med mycket folk på scen. Det är verkligen både om våra sköraste, skröpligaste och mest räddhågsna sidor, men också om människor som växer av en sådan här sak, säger regissören och teaterchefen Niklas Hjulström.

Repetitionerna av pjäsen drog igång för några veckor sedan, samtidigt som flera skogsbränder härjade runt om i landet. Något som Niklas Hjulström beskriver som omskakande,

-Vi trodde att vi skulle göra en pjäs om någonting som var unikt. En av grunderna för det här var ju att vi aldrig skulle glömma det. Den här sommaren när jag har suttit och förberett, så har det ju känts otroligt märkligt, att det pågår igen, just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer