Foto: SVT

VIK får negativt besked från Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket säger nej till VIK Hockey angående det ackordsförslag som hade inneburit att delar av skulden skrevs av. Det beskedet lämnade VIK mitt på dagen.

– Det är ett bakslag för oss, men vi förhoppningsfulla om att vi ska lösa det ändå, säger klubbens ordförande Camilla Törngren till SVT Västmanland.

Det så kallade undehandsackord som Skatteverket tagit ställning till skulle innebära att delar av VIK:s skuld skulle avskrivas. Törngren säger att det hade rört sig om summor på ungefär 1,5 miljoner kronor, men att det inte är så enkelt att allting hade avskrivits.

Krisen i VIK

”Jobbar med en plan b”

Trots bakslaget för VIK Hockey fortsätter nu arbetet med att rädda klubben.

– Det är inte ett konkurshot. Just nu sitter vi och analyserar läget. Nu ska vi jobbar efter en plan b, vi har fullt fokus på att klara det här, säger Törngren.

Vi hade en förhoppning om att få ett positivt besked idag, men nu jobbar vi vidare utifrån våra förutsättningar.

Enligt Törngren är samarbetet med sponsorer och supportrar fortsatt gott, vilket gör att hon tror att klubben kommer hitta en väg framåt i processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet