Foto: VIK hockey

VIK Hockeys klubbchef lämnar uppdraget

Uppdaterad
Publicerad

VIK Hockeys klubbchef Johan Fägerblad lämnar sitt uppdrag efter den ekonomiska krisen, det bekräftar ordförande Camilla Törngren på klubbens sajt idag.

I ett långt inlägg på VIK Hockeys webbsida förklarar idag ordförande Camilla Törngren konsekvenserna av den ekonomiska krisen. Bland annat skriver hon att klubbens VD/Klubbchef kommer att lämna sitt uppdrag.

Dessutom kommer styrelsen att lämna sina platser till förfogande samt att marknadschefens roll tagits bort och att denna kommer att sägas upp. Framöver kommer istället en ny person att rekryteras som ska ha ansvar som både klubbchef och marknadchef.

Krisen i VIK

Vill inte kommentera

Törngren beskriver också att budgeten för nästa säsong inom samtliga områden kommer att bli lägre än den varit.

När SVT Västmanland når Camilla Törngren vill hon inte kommentera besluten ytterligare.

– Jag har inga fler kommentarer än det som redovisas i mitt brev som finns på hemsidan, säger hon.

En rad brister

I brevet går ordföranden också igenom orsakerna bakom den ekonomiska krisen som varit.

Där konstateras att det inte varit några medvetna handlingar som lett fram till detta utan en rad fel och brister i organisationen. Bland annat att prognoserna som legat till grund för styrelsens beslut har varit felaktigt då både intäkter och utgifter har varit felberäknade.

Yngre lag nästa säsong

Trots stora förändringar i organisationen menar sportchefen Andreas Appelgren att det sportsliga arbetet inför nästa säsong inte påverkas i allt för hög utsträckning.

– Arbetet har pågått en tid och för min del som sportchef har vi nu satt större delen av truppen, säger han.

Det kommer att  bli en lägre budget till nästa säsong, vad betyder det?

– Det blir naturligtvis ett något yngre lag i och med att de oftast är billigare spelare. Vi kommer bland annat att plocka upp ett antal egna produkter.

”Naturligt i branschen”

Appelgren ser ingen anledning till oro inför omorganisationen framöver.

– Jag ser det som att vi har en fungerande organisation. Johan (Fägerblad) jobbar på ett par månader tills det kommer någon ny och tar över. Det är ganska naturligt i den här branschen efter den press ledningen utsatts för. Det är så det går till att man tar ansvar och ställer sin plats till förfogande.

Han vill samtidigt rikta ett tack till både Johan Fägerblad och Camilla Törngren för de arbetet som de har gjort.

– Det har verkligen gjort ett beundransvärt arbete under den här perioden. Vi får alla ge dem en klapp på ryggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet